Välkommen på årsmöte 2023!

Varmt välkommen på Svalorna Latinamerikas årsmöte. I år känns mötet mer angeläget än på länge och solidaritet och samarbete är viktigare än någonsin! Nerskärningar i biståndsbudgeten och civilsamhällets minskade utrymme har fortsatt att utgöra utmaningar för organisationens arbete, både i Sverige och Latinamerika.

Datum: Söndagen den 7 maj

Tid: 13:00-14.30 , Mingel och lunchfika för de som deltar på plats från kl. 12.30

Plats: Forum Civs lokaler, Alsnögatan 7, Stockholm, Mötesrummet SOMALIA. 
ELLER Digitalt via Zoom

13.00-14.45 Årsmöte: Vi har trots en utmanande period arbetat framåt och står nu inför en ny, spännande femårig programfas. Kom på årsmötet och hör mer om verksamhetsåret som gått och var med och påverka vårt fortsatta arbete - Tillsammans är vi starka!

Du delta på årsmötet på två olika sätt, både på plats i Stockholm eller digitalt via Zoom. Alla underlag inför mötet kommer att finnas här senast 30/4.

15:00-16:00 Filmvisning och seminarium: Kvinnorna mot gruvan. I anslutning till årsmötet kommer vi att ha visning av en kortfilm och samtal om gruvnäringen i Guatemala. Vad händer lokalt när jobb och tillväxt sätts mot miljö och mänskliga rättigheter?

Efter filmen kommer vår praktikant och skapare av filmen Charlotte vara med på länk från Guatemala och svara på frågor. Filmen kommer endast att visas på plats och kommer inte att streamas över Zoom. Läs mer om filmvisningen här!

Preliminärt schema för dagen:

12:30 - 13:00 Mingel och fika för de som deltar på plats. Tid för de som deltar digitalt att ansluta sig till zoom.

13.00-14:45 Årsmöte

14:45-15:00 Paus och fika

15:00-16:00 Filmvisning och seminarium: Kvinnorna och gruvan.

Anmäl dig i förväg

För att kunna delta på årsmötet behöver du anmäla dig i förväg, senast 4 maj. Anmälan görs via det här forumläret eller via mejl till info@svalorna.se. Anmälda deltagare får sedan senast torsdag 5 maj ett mejl med vägbeskrivning till lokalen samt länk och instruktioner till zoom.

Årsmöteshandlingar och andra underlag till årsmötet kommer att finnas tillgängliga r på hemsidan senast en vecka innan årsmötet.

Säkra din rösträtt - Betala medlemsavgiften

Alla är välkomna att vara med på årsmötet, men för att ha rösträtt måste du vara betalande medlem. Din medlemsavgift för 2023 ska vara inbetald senast den 4 maj då röstlängden fastställs. Läs mer och betala medlemsavgiften här.

Påverka organisationen - skicka in en motion

Du som är medlem i Svalorna Latinamerika kan också påverka organisationen genom att skicka in motioner till årsmötet. Motioner ska inkomma till styrelsen senast söndagen den 30 april via info@svalorna.se eller via post till:

Svalorna Latinamerika
Tegelviksgatan 40
116 41 Stockholm

Varmt välkommen!

Previous
Previous

Gör praktik hos oss!

Next
Next

Guatemala: Toppmöte för vattnets frihet