Studentledare reflekterar över aktivt deltagande i sin skolmiljö i El Alto

För att bättre förstå de möjligheter som finns att aktivt delta i studentlivet anordnades en workshop om representation och studenters rättigheter i kommunen El Alto i Bolivia.

Skolledare från Unidad Educativa Unión Europea deltar i en workshop som har temat delaktighet / Foto: ENDA EL ALTO

Sjuttiofem studentledare från fem olika skolor (Union Europea, Juan Capriles, Donoso Torrez och Andrés Bello) deltog i en workshop med syfte att fördjupa elevernas förståelse över hur de aktivt kan delta i utformandet av sin deras utbildningsmiljö.

Studenterna deltog aktivt i reflektionsprocessen, analyserade olika nivåer av delaktighet i sin skolgång och diskuterade hur dessa begrepp återspeglas i deras egna erfarenheter i skolorna.

Aktiviteten uppmuntrade eleverna att förstå vikten av deltagande i beslutsfattandet och hur de kan påverka i respektive skola. Att ha en mer aktiv roll i beslutsprocessen gav en känsla av ansvar, vilket uppskattades av de unga ledarna och engagemanget under aktiviteten var stor!

Aktiviteten genomfördes av ENDA El Alto, inom ramen för projektet Fredlig och harmonisk samexistens med naturen, med stöd från Svalorna Latinamerika.

Yoshelyn Ruiz, Kommunikatör, Bolivia.

Previous
Previous

Sök till Svalorna Latinamerikas styrelse!

Next
Next

Bolivia: “Att lära ett barn hens rättigheter ger mig stor glädje”