Bild 1: Malte Roos, tidigare kanslipraktikant, och Linda Fagrell, tidigare praktikant i Nicaragua är på Bokmässan med Svalorna Latinamerika. Bild 2: Elin Jakobsen Rydstedt, tidigare praktikant i Nicaragua och styrelsemedlem och Cecilia Östman, tidigare kanslipraktikant, på festivalen Urkult sommaren 2017.

Sökes: Kanslipraktikant till Svalorna Latinamerikas kansli i Stockholm  

Är du intresserad av mänskliga rättigheter, utvecklingsfrågor och Latinamerika? Tycker du att det är roligt att arbeta med och vill utveckla dina kunskaper inom sociala medier och att organisera event? Nu söker vi en kreativ praktikant för uppdrag i vår verksamhet i Sverige. Praktiken sker på vårt kansli i Stockholm och pågår under vårterminen 2019.  

Om Svalorna Latinamerika 
Svalorna Latinamerika arbetar för att minska fattigdom och undanröja dess orsaker. Vi samarbetar med lokala organisationer för mänskliga rättigheter och hållbar utveckling i Bolivia, Nicaragua och Peru. Tillsammans skapar vi möjligheter för kvinnor, barn och ungdomar att förbättra sina livsvillkor.  

Om praktikuppdraget 
Som kanslipraktikant kommer du att arbeta med att kommunicera vårt varumärke i olika kanaler. Du kommer att, i nära samarbete med informationssamordnaren, arbeta med hemsida, sociala medier, nyhetsbrev, videor och enklare trycksaker.    

Du kommer också att delta i arbetet med medlemsvård och frivilliga, besöka våra lokalgrupper och delta vid utåtriktade aktiviteter och på så sätt bidra till att utveckla intresset och engagemanget för utvecklingsfrågor i Latinamerika. En hel del administrativa sysslor ingår också.    

Vi söker dig som:  

  • Redan har kunskaper i eller vill lära dig arbeta i Photoshop, InDesign, Premiere Pro  
  • Är kreativ och självständig men som också gillar att samarbeta  
  • Är intresserad av att arbeta med sociala medier som ett verktyg för att nå ut  
  • Är intresserad av att arbeta med medlemsvård och insamling  
  • Vill hålla på med administration i föreningsfrågor  
  • Kunskaper i spanska är meriterande  

Förutsättningar 
Praktiken startar i januari 2019, är på heltid och pågår under 20 veckor på vårt kansli i Stockholm. Praktiken är ofinansierad.  

Så ansöker du 
Skicka ansökan innehållande ett personligt brev och ditt CV till rekrytering@svalorna.se  Märk din ansökan ”Kanslipraktikant”. Sista ansökningsdag är den 1 november men vi genomför intervjuer löpande och platserna kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdatumet. Notera att alla intervjuer kommer att hållas via Skype, som videosamtal.  

Upplysningar om praktikuppdraget 
Läs mer om Svalorna Latinamerika på svalorna.se 
Vid frågor om praktiken på vårt kansli, kontakta praktikantsamordnare Linda Johansson  på rekrytering@svalorna.se  

Välkommen med din ansökan!  

Om du inte är medlem i Svalorna Latinamerika, men önskar att bli det kan du läsa mer här.