Mary Barreda, en av våra samarbetsorganisationer i Nicaragua har anordnat en demonstration mot våld mot barn. Foto: Karin Carlsson

Mary Barreda, en av våra samarbetsorganisationer i Nicaragua har anordnat en demonstration mot våld mot barn. Foto: Karin Carlsson

Praktik med Svalorna Latinamerika hösten 2018

Är du intresserad av mänskliga rättigheter, utvecklingsfrågor och Latinamerika? Sök praktik på vårt kansli i Stockholm eller hos våra lokala samarbetsorganisationer i Bolivia, Nicaragua och Peru!

Sista ansökningsdag för höstens praktikplatser är den 27 mars. Alla intervjuer kommer att hållas via Skype.

Praktik i Bolivia, Nicaragua eller Peru
Som praktikant kommer du att vara delaktig i vårt utvecklingsprogram och aktivt delta i arbetet med våra lokala samarbetsorganisationer. Under din praktikperiod kommer du att lära dig mer om utvecklingsarbete och du får en inblick i hur svenskt utvecklingssamarbete fungerar i praktiken. En viktig del av arbetet är att informera om Svalorna LA:s och våra samarbetsorganisationers arbete på plats. Du kommer att få möjlighet att skriva reportage liksom blogginlägg om personer, händelser och aktiviteter som våra samarbetsorganisationer anordnar, samt filma och fotografer. Som utlandspraktikant för Svalorna LA är du med i Universitets- och högskolerådets (UHR) praktikantprogram som finansieras av Styrelsen för internationellt samarbete (Sida). Läs mer om praktikplatserna i Latinamerika och hur du ansöker på länkarna nedan.

Praktik på vårt kansli i Stockholm
Som kanslipraktikant kommer du att delta i arbetet med våra medlemmar och frivilliga. Du kommer att få erfarenhet av föreningsarbete och utvecklingsfrågor, möjlighet att delta vid olika evenemang och bidra till att utveckla intresset och engagemanget för utvecklingsfrågor i Latinamerika. Läs mer om praktikplatsen i Sverige och hur du ansöker på länken nedan.


Vad gör en utlandspraktikant?

På vår praktikantblogg kan du läsa inlägg från våra nuvarande praktikanter som är ute i fält. Du hittar bloggen här!


Tidigare praktikanter

gladpraktik
Är du nyfiken på vad våra tidigare praktikanter har att säga om praktiken?
 På den här sidan har vi samlat berättelser från våra tidigare praktikanter. På bilden ser du Mikaela, Isa, Daniel, Eva, Sandra och Timmy som var utlandspraktikanter vårterminen 2017.