Kalendarium

Varje år anordnar Svalorna Latinamerika ett flertal event. Du hittar information om dem på denna sida.
Har du frågor? Maila info@svalorna.se eller ring oss på 08-642 16 96


Samtalsafton: Hållbart jordbruk i Peru, Stockholm, 26 april

Utsikt från byn Cotanay

Utsikt från byn Cotanay

När: Onsdagen den 26 april, kl 19.15-21.00
Var: Årsta Folkets Hus, Årsta torg i Årsta Centrum, Hjälmarsvägen 28
Vad: Är du intresserad av hållbart jordbruk och landsbygdsutveckling? Vill du lära dig om hur miljöarbete går till på fält i Peru? Då är detta ett perfekt tillfälle för dig att få fördjupad kunskap och ställa dina frågor direkt till vår peruanska medarbetare Javier som är på besök i Stockholm! Kvällen kommer även att innehålla dansuppvisning och mingel!

Samtal och presentation – hållbart jordbruk i Peru

Javier Vilca Arhuiri är medicinsk veterinär och ordförande på Ceder, en av Svalorna Latinamerikas samarbetsorganisationer i Peru. Ceder är verksamma i Castilla Media, ett område som ligger i provinsen Arequipa i sydvästra Peru. Där är den huvudsakliga sysselsättningen hos befolkningen småskaligt jordbruk. Javier kommer att samtala om vad projektprogrammet PDR har jobbat med för att stärka de ekonomiska, sociala och politiska rättigheterna för lokalbefolkningen i Castilla Media, samt hur framtidsutsikterna för hållbart jordbruk ser ut.
Under tillställningen kommer det att finnas försäljning av hantverk direkt från en lokal marknad i Arequipa samt kaffe/te och lättare tilltugg. Swish och kontanter funkar utmärkt!

Fritt inträde!

Klicka här för eventet på Facebook

VÄGBESKRIVNING till Årsta Folkets Hus:
Från Gullmarsplan – Buss 160, 164, 168 eller ersättningsbuss 22B till stationen Årsta torg, tar ca 6-8 minuter.
Från Årstaberg – Buss 160 eller ersättningsbuss 22B till stationen Årsta torg, tar ca 5-7 minuter.
OBS tvärbanan är inställd, däremot går ersättningsbuss 22B.

Kvällens hållpunkter:

19.15 – Mingel och musikframträdande
19.45 – Presentation följt av samtal med Javier om hållbart jordbruk och landsbygdsutveckling i Peru. Samtalet kommer att ledas av Carlos Salas.
20.30 – Dansuppvisning med dansgruppen Hijos del Sol


Svalorna Latinamerikas årsmöte, 6 maj

Välkommen till Svalorna Latinamerikas årsmöte 2017!
P180416 utsikt från Machaguay JS

När: Lördagen den 6 maj 2017, kl 11-12.30 (ca)
Var: Pumpan, Färgargårdstorget 1, Stockholm

Du hittar all info om årsmötet och hur du anmäler dig på denna sida. 


Vill du hjälpa oss att anordna evenemang?

Ta en titt på vår sida om hur du går med i en av våra lokalgrupper


Tidigare evenemang 2016

Söndagsafton vid Skeppsbron – sexuella rättigheter i Latinamerika, 13 mars 2016

skeppis

När: Söndagen den 13 mars kl 16-20.
Var: Clustret Skeppsbron, 111 30 Stockholm
Vad: Vi vill uppmärksamma det viktiga arbete som görs i Latinamerika i samband med den internationella kvinnodagen 8 mars och se till att ha en härlig söndagsafton på Skeppsbron.

Svalorna Latinamerikas nyhemkomna praktikanter anordnar en kulturell och informativ afton med aktiviteter som kommer att göra din söndag oförglömlig och sådär härligt betydelsefull. Vi bjuder bland annat på föreläsning med RFSU om SRHR-arbete, om abort i Latinamerika, sexuell och reproduktiv hälsa och rättigheter i Nicaragua, HBTQ i Bolivia, musikfrossa med DJ Masaya, fotoutställning och dans från föreningen Yawar Mallku. Vi har även äran att visa en en fantastisk dokumentärsfilm – Ruddy Cristina – av Denise Berg, inspelad i Bolivia. Filmen handlar om hur det är att vara ung, homosexuell och crossdresser* i Bolivia. Fritt inträde! Till eventet på Facebook


Seminarium: Pionjärvolontärerna – om 60-talets u-landsvolontärer

När: Torsdagen den 7 april kl. 18 till 21
Var: St:a Eugenia församlings lokaler, Kungsträdgårdsgatan 12,
Stockholm (Buss 2 till Norrmalmstorg eller T-bana Kungsträdgården)
jordglobebildVad: Författarsamtal, seminarium och mingel.
Anmälan: Ingen föranmälan behövs.
Arrangörer: Svalorna Latinamerika, Svalorna Indien Bangladesh och Katolskt Forum.

Torsdagen den 7 april presenterar författaren och forskaren Cecilia Jonsson sin bok “Pionjärvolontärerna. En internationell generation i en föränderlig värld“, i vilken en grupp pionjärvolontärer berättar om hur det kom sig att de reste ut i världen, hur arbetet gick till och vilka erfarenheter de gjorde.
Efter bokpresentationen diskuterar vi, tillsammans med några av Svalornas pionjär-volontärer, erfarenheter från 1960-talets arbete i Peru och Indien samt hur Svalorna Latinamerika och Svalorna Indien Bangladesh fortsätter att arbeta för internationell utveckling. På plats finns, förutom pionjärvolontärer, även nyligen hemkomna praktikanter som delar med sig av sina erfarenheter av hur det är att vara praktikant ute i fält idag. I samband med seminariet vill vi också gärna att du kommer med dina erfarenheter och åsikter för att berika kvällens samtal om volontärarbetets betydelse. Till eventet på Facebook


Svalorna på Feministisk samling, Stockholm, 14 maj

Bildfrån CtillFemSamlNär: Feministisk samling äger rum kl 10 till 17 den 14 maj. Svalornas programpunkt pågår från kl 11 till 11.45.
Var: ABF Stockholm, Sveavägen 41, 111 83 Stockholm
Arrangörer: Svalorna Latinamerika och Svalorna Indien Bangladesh arrangerar programpunkten.
Biljetter: Fri entré till Feministisk samling hela dagen. Mer info om Feministisk samling hittar du här.

Välkommen till Svalorna Indien Bangladesh och Svalorna Latinamerikas programpunkt på Feministisk Samling i Stockholm. Under 1960-talet grundades i Sverige flera internationellt inriktade ideella organisationer, som erbjöd volontärtjänst till länder i Syd. Föreningen Svalorna, som grundades av två kvinnor, var en av dem. Svalorna finns kvar även om verksamheten och det internationella arbetet har förändrats mycket. Men en sak har inte förändrats – nu som då engagerar Svalorna främst kvinnor. Här finns en spännande och viktig kvinnohistoria om Sveriges internationella arbete. I ett panelsamtal med Cecilia Jonsson, författare till boken Pionjärvolontärerna, resonerar den tidigare volontären Sigbritt Nordlund och den nyligen hemkomna praktikanten Victoria Särnhult från Svalorna Indien Bangladesh respektive Svalorna Latinamerika om viljan att påverka, förändra och erfarenheter av sitt internationella arbete.
Till eventet på Facebook


Filmvisning av Ruddy Christina samt ett samtal om normkritisk sexualundervisning, Stockholm, 17 maj


När:
 Den 17 maj kl 18-19.45
Var: Per Albinrummet på ABF Stockholm, Sveavägen 41, 111 83 Stockholm
Biljetter: Eventet är kostnadsfritt

Den 17 maj är det internationella dagen mot homo- bi- och transfobi. Vi vill uppmärksamma detta genom att visa filmen Ruddy Christina, inspelad i Bolivia. Ruddy är Ruddy, men ibland vill han vara Christina. I filmen berättar han om hur det är att vara ung och crossdresser i ett samhälle där hans rätt att definiera sig själv provocerar och ständigt motarbetas. Se trailern till Ruddy Christina här –> Efter filmvisningen blir det samtal om normkritisk sexualundervisning med Matilda Gustafsson från Lärarförbundet Student. Vad är normkritisk sexualundervisning och varför behövs det? Varför är skolan och lärarna viktiga aktörer i att bryta destruktiva normer och öka självkänslan hos barn och unga oavsett könstillhörighet och sexuell läggning?
– – –
Eventet är kostnadsfritt.
Begränsat antal platser.
– – –
Om filmen: Bolivia är ett land i förändring. På många sätt är det fortfarande ett konservativt land där det finns ett stort problem med könsrelaterat våld och heteronormativa värderingar. Men det finns också en liten men stolt HBTQ-rörelse som kämpar för en bättre levnadssituation med full inkludering i samhället. Ruddy är en del av det nya Bolivia. Han är Ruddy, men ibland vill han vara Christina. I det här personporträttet berättar han om sitt liv. Om att behöva klara sig själv alldeles för tidigt. Men också om hur det är att vara ung och crossdresser i ett samhälle där hans rätt att definiera sig själv provocerar och ständigt motarbetas. Filmen är gjord av Denise Berg.
Till eventet på Facebook


Uppstartsmöte för lokalgruppen i Malmö/Lund, 19 maj

malmobildVar? ABF-huset på Spånehusvägen 47 (nära Folkets Park) i Malmö
När? Torsdag den 19 maj kl 18:30 till ca 19:45

Mer info hittar du här


Årsmöte Svalorna Latinamerika, Stockholm, 28 maj

juliasvanstromperuapelsinerDatum: Lördagen den 28 maj 2016
Tid: kl 14.00-17.00
Hållpunkter:
14.00-15.00 Svalorna Latinamerika, formellt årsmöte
15.00-15.30 Kaffe, te och förtäring
15.30-17.00 ”Behöver män i Latinamerika en ny livsstil? Ett dialogsamtal om Svalornas arbete för och med män
Plats: Möteslokal i Solidaritetshuset, Tegelviksgatan 40, Stockholm
Kommunikationer: Buss 2 mot Sofia, till ändhållplatsen. Hållplatsen ligger alldeles utanför Solidaritethuset.

Mer info om årsmötet och hur du anmäler dig hittar du här


Feministisk Festival, Malmö, 10-12 juni

Svalorna Latinamerika kommer att anordna flera programpunkter under Feministisk festival i Malmö. Varmt välkommen att lyssna!

bildKvinnokampen i Latinamerika visar vägen
När: 
Lördagen 11 juni kl 12.45-14.00
Var: 
Panora, Malmö
Vad: 
Vi vet att många vänder blicken mot Latinamerika när det gäller starka kvinnorörelser. I en tid där det politiska klimatet blir allt hårdare kan en behöva den inspiration som att titta på andra framgångsrika rörelser ger. Därför kommer vi prata om feministiska rörelser i Latinamerika, hur de har engagerat, på vilket sätt och vilka vinster de har gjort, för att få glöd att göra feministiska framsteg även i Sverige. I samtalspanelen sitter feminister som på ett eller annat sätt har anknytning till feministiska rörelser i Latinamerika.

Deltagare
Moderator:
Birgitta Vega Leyton, Svalorna Latinamerika
Paneldeltagare:
Diana Mulinari, professor i genus på Lunds universitet
Edme Dominguez, docent i freds- och utvecklingsstudier och universitetslektor i globala studier på Göteborgsuniversitet
Frida Ekerlund, styrelseledamot i Latinamerikagrupperna
Till eventet på Facebook


FemFestMalmoInternationalistas – kvinnor i internationellt arbete
När: Lördagen 11 juni kl 11.15-12.30
Var: Panora, Malmö
Vad: Under 1960-talet grundades i Sverige flera internationellt inriktade ideella organisationer,
som erbjöd volontärtjänst till länder i Syd. Föreningen Svalorna, som grundades av två
kvinnor, var en av dem. Svalorna finns kvar även om verksamheten och det internationella arbetet har förändrats mycket. Men en sak har inte förändrats – nu som då engagerar Svalorna främst kvinnor. Här finns en spännande och viktig kvinnohistoria om Sveriges internationella arbete.

I ett panelsamtal med Cecilia Jonsson, författare till boken Pionjärvolontärerna, resonerar den tidigare volontären Bodil Hed och den nyligen hemkomna praktikanten Alexandra García Nilsson från Svalorna Indien Bangladesh respektive Svalorna Latinamerika om viljan att påverka, förändra och erfarenheter av sitt internationella arbete.
Till eventet på Facebook 


Hälsningsgillet, Lund, 2 september

Svalorna Latinamerika kommer att medverka på studentmässan Hälsningsgillet på AF-borgen i Lund.


Bokmässan, Göteborg, 22-25 september

Svalorna Latinamerika kommer att ha en monter på Internationella torget alla dagar på Bokmässan, nr ”H01:19”.

Vi kommer också att anordna följande programpunkter på Internationella torget:

Fredag 23 september: Filmvisning – ”Jackson och kaffeplantaget” kl 18.30-19 på Lilla scenen
Jackson och kaffeplantaget av Philip Krook. Jackson är tretton år och mönsterelev med två stipendier. Men när kaffesäsongen börjar måste han lämna skolan under fyra månader för att arbeta på ett plantage uppe i bergen i norra Nicaragua. Philip Krook medverkar och berättar om bakgrunden till filmen. Obs: Filmen visas också söndag 25 september kl 9.10-9.30 på lilla scenen.

Lördag 24 september: Filmvisning – ”Ruddy Christina” kl 10.30-11 på Lilla scenen
Denise Berg berättar och visar kortfilmen om Ruddy Christina. Ruddy är en del av det nya Bolivia. Han är Ruddy, men ibland vill han vara Christina. I det här
porträttet berättar han om hur det är att vara ung och crossdresser i ett samhälle där hans rätt att definiera sig själv provocerar och motarbetas.

Lördag 24 september: Seminarium – ”Smältande glaciärer och hotade träsk” kl 17.30-18 på Lilla scenen

I Castilla Media i Peru är smältande glaciärer ett överhängande hot. Bilder och beskrivning av det allvarliga klimatläget med Carmen Blanco Valer, lärare och aktivist och Elin Bååth, politiker och aktivist samt Veronica Haegeland och Julia Svanström från Svalorna Latinamerika.

Söndag 25 september: Seminarium – ”Makt över sitt eget liv” kl 10.40-11 på Stora scenen

Ett seminarium om migration och förebyggande av barnsexhandel i Nicaragua.
Medverkande: Erik de la Reguera, utrikesjournalist och författare och Victoria Särnhult, styrelsemedlem och aktivist, Svalorna Latinamerika.

Erik de la Reguera är utrikesjournalist och författare till två reportageböcker, Gränsbrytarna och Kokain. Han är han Dagens Nyheters korrespondent i Paris och har tidigare bott och arbetat många år i Latinamerika. Läs mer om boken Gränsbrytarna här: https://www.facebook.com/gransbrytarna/

Victoria Särnhult är aktiv medlem i Svalorna Latinamerika och har en kandidatexamen i latinamerikastudier. Hon har arbetat med kvinnofrågor och utvecklingsarbete både i Honduras och Nicaragua. I höstas var Victoria programpraktikant på Dedenan, ett program som arbetar preventivt mot barnsexhandel i Nicaragua.


Panoramica, Stockholm, 22-25 september

Panoramica är den första latinamerikanska filmfestivalen i Stockholm. I år visas 18 filmer från 11 länder i Latinamerika, däribland Peru. Svalorna Latinamerika kommer att ha ett infobord på filmfestivalen för att berätta om vår verksamhet.
Läs mer om Panoramica på deras hemsida: panoramica.se


Open Your Eyes, Malmö, 28 september

Svalorna Latinamerika kommer att medverka på studentmässan Open Your Eyes på Malmö Högskola.


N 180716 Barn på gata i Jinotega - CJ
Nicaragua i fokus – En kväll om arbetet mot barnsexhandel, 24 oktober kl 18-20, Stockholm

Adress: Tegelviksgatan 40, Stockholm. Ta buss 2 (från Slussen) eller buss 57 (från Skanstull) mot Sofia, hållplats Barnängen.

Välkommen på en kväll med oss i Solidaritetshuset i Stockholm. Vi har äran att presentera Norvin Narciso Campos Ramos och Rosa Maria Espinoza Cantillano, från två av våra samarbetsorganisationer i Nicaragua, som är på besök i Sverige för att berätta om arbetet med att stoppa barnsexhandel. Medverkande i samtalet är också Camila Salazar Atías från Fryshuset. Camila kommer att prata om verksamheter som riktar sig till att förebygga och stötta personer som är inom eller på väg bort från gäng. Detta kommer hon att prata om ur ett genusperspektiv. Seminariet är på spanska men tolkas till svenska.

Efter seminariet visas kortfilmen ”De Hombre a Hombre”, inspelad av vår tidigare praktikant Johannes Rydinger. Kvällen avslutas med nicaraguansk dans och enklare mat som finns till försäljning.
Evenemanget är kostnadsfritt.
Mer information hittar du här!


Latinamerika i Fokus, Panora Folkets bio – Malmö, 26-29 oktober

IMG_4290

Sista veckan av oktober drar den 14:e upplagan av Latinamerika i Fokus igång med ett späckat program som omfattar film, föreläsningar, musik, och konst. Norvin Narciso Campos Ramos och Rosa Maria Espinoza Cantillano från två av våra samarbetsorganisationer i Nicaragua deltar i festivalen.

Kvinnorörelser i Latinamerika och dess påverkan
Onsdag 26/10 kl 19-20.30 deltar Rosa Maria i ett panelsamtal om kvinnorörelser i Latinamerika och dess påverkan: ”Kvinnorörelserna i Latinamerika har under senare decennier spelat en viktig roll för att förverkliga kvinnors rättigheter. De har också varit viktiga aktörer i demokratiseringsprocesserna, men vad händer när de patriarkala och hierarkiska strukturer står kvar?” Panelsamtal med Claudia Acuña (Cooperativa lavaca, Argentina), Rosa Maria Espinoza Cantillano (Asociación Mary Barreda , Nicaragua), Diana Mulinari (Genusforskare vid Lunds Universitet). Frida Ekerlund (Latinamerikagrupperna) modererar

Så arbetar Svalorna Latinamerika mot barnsexhandel i Latinamerika
Lördag 29/10 kl 13.30 på Panora berättar Norvin om arbetet mot barnsexhandel i Nicaragua.

Efter samtalet visas filmen ”Marcha de silencio” som är inspelad i Nicaragua under en tyst demonstration mot mäns våld mot kvinnor. Filmen är skapad av vår tidigare praktikant Victoria Särnhult.
Mer information om Latinamerika i Fokus hittar du här: latinamerikaifokus.se


Mänskliga rättighetsdagarna (MR-dagarna), Malmö, 17-19 november

Svalorna Latinamerika kommer att finnas med på Fredstorget på MR-dagarna under alla dagar. Kom gärna och prata med oss!
Läs mer om MR-dagarna på deras hemsida: mrdagarna.nuYoga för Latinamerika, Stockholm, 20 november

Adress: Venue 81, Drottninggatan 81, Stockholm.
Tid: 10-13.30

14825637_10157538941540468_670817508_n

Tänk dig känslan att göra något riktigt bra för dig själv samtidigt som du bidrar till att viktigt arbete i Latinamerika kan fortsätta. Denna känsla är möjlig den 20e november. Vi vill bjuda in till en härlig och betydelsefull söndag där alla intäkter går till Svalorna Latinamerika. Dagen inleds med ett frukostseminarium och filmvisning om utvecklingsarbetet i Latinamerika som sedan följs av ett unikt yogapass med fantastiska Mia Rodhborn som ackompanjeras med latinorytmer av DJ-duon Rhythmfamily.

Biljetter köper ni på: https://billetto.se/sv/yoga-fr-latinamerika

• Förköp ditt frukostpaket: 75kr (Kaffe/The, Juice, Macka, Smoothie, Rawboll)
• Biljett till unik yogaklass: 150kr
• Stödbiljett (om du inte kan gå men vill stödja Svalorna LA): 50/100kr

Vi har 50 platser till yogapasset, först till kvarn!
Det går också bra att bara komma på frukostseminariet och köpa fika på plats.
Alla intäkter går till Svalorna Latinamerika.

För mer info, besök vårt facebookevenemang!

Hälsning från Mia Rodhborn


Schysst Jul, Stockholm, 3-4 december

Adress: ABF-huset plan 1, Sveavägen 41, Stockholm. Närmsta tunnelbana: Rådmansgatan

Nu är det äntligen dags för tredje upplagan av Schysst Jul i Svalorna Latinamerikas regi. Schysst jul är en årligt återkommande julmarknad där alla som deltar säljer varor som är tillverkade med hänsyn till människor och miljö. Utöver julmarknadens stora utbud av ”schyssta” julklappar kommer det även att finnas möjlighet att ta del av vårt seminarieprogram om deltagarnas verksamhet. Detta bidrar till en ökad kunskap om organisationernas arbete samt en transparens kring vart julklapparna kommer ifrån.

Vill du veta mer? Besök Schysst Juls hemsida eller facebookevenemang!

Sidhuvud 2016


Tidigare evenemang 2017

Insamlingshelg i Tällberg, Dalarna, den 17-19 februari

Bild green hotel

Svalorna Latinamerika, i samarbete med välrenommerade Green Hotel, bjuder in till en helg i Tällberg vid Siljan den 17–19 februari. Här finns både aktiviteter för kropp och själ och utrymme för återhämtning. Vi erbjuder utöver en av Sveriges vackraste utsikter även längdskidåkning, långfärdsskridskor, yoga, bad, bastu, utomhusträning och mycket mer. Därtill erbjuds varma sängar, god mat och fantastisk livemusik. Det bästa av allt är att alla intäkter från helgen går till Svalorna Latinamerika och vårt arbete med kvinnor och barn mot bland annat barnsexhandel och kampen för allas rätt till sin kropp i Bolivia, Peru och Nicaragua.

Klicka här för mer info om priser och anmälanFilmvisning och föreläsning – Peru och vattenfrågan, Stockholms Universitet

16143704_1521811584515590_7984436558180243116_oNär: Måndag 27 februari klockan 17.00 till 20.00
Var: Café Bojan vid Stockholms universitet. Café Bojan är det röda tegelhuset på höjden vid tunnelbanestation ”Universitetet”. Du tar dig hit enklast med tunnelbanan eller Roslagsbanan, hållplats Universitetet, alt. Buss: 50, 540, 608 eller 670
Vad: Tillsammans med Utrikespolitiska Föreningen Stockholm bjuder Svalorna Latinamerika in till en spännande kväll om Peru på Café Bojan! Vill du veta mer om hur Svalorna Latinamerika arbetar i Peru? Vill du lära dig mer om hur vattenförvaltning påverkar Perus utveckling? Är du nyfiken på att göra utlandspraktik? Då är detta helt rätt för dig!

Filmvisning
De hemkomna praktikanterna Lina Franzén och Lillemor Lind Alpstad berättar om Svalorna Latinamerikas arbete i Peru samt deras erfarenheter av att göra utlandspraktik i området Castilla Media. De kommer även visa en kortfilm som praktikanterna gjort om hur klimatförändringar påverkar Castilla Medias befolknings vattentillgång. Hur ser situationen ut? Hur arbetar Svalorna Latinamerika med denna fråga? Hur upplever målgruppen denna situation?

Föreläsning: Vatten och landsbygdsutveckling från ett institutionellt perspektiv
Obs: Föreläsningen hålls på engelska
María Mancilla García, forskare vid Stockholm Resilience Centre, håller en föreläsning om landsbygdsutveckling och vattenförvaltning i Peru. Vem kontrollerade vattentillgångarna under den spanska kolonialismen? Vad finns det för konflikter kring vatten? Hur ser myndigheternas roll ut i vattenförvaltning? Hur påverkar vattenresurser Perus utveckling?

Fritt inträde
Under kvällen kommer det finnas enklare förtäring och dryck för försäljning.
Det finns möjlighet att bli medlem i Svalorna Latinamerika och/eller Utrikespolitiska Föreningen på plats.

Kvällens hållpunkter
17:00 – Presentation av Svalorna Latinamerika och visning av kortfilmen ”Salvemos el Coropuna! – en kamp för vatten”
17:45 – Paus
18:00 – María Mancilla García föreläser om vattenförvaltning och landsbygdsutveckling i Peru
19:00 – Mingel

Kvällen fungerar som ett öppet hus och det finns därför möjlighet att komma senare eller gå tidigare om en vill. Men vi ber er då att försöka anpassa er till tidsschemat för att undvika störningsmoment under filmvisningarna.

Välkomna!

Till eventet på Facebook


Extrainsatt årsmöte Svalorna Latinamerika, Stockholm, 4 mars

Datum: Lördagen den 4 mars 2017
Tid: 14.15
Hållpunkter under mötet: Fastställande av de förslagna ändringarna i stadgarna, se separat länk för mer info.
Plats: Möteslokal i Solidaritetshuset, Tegelviksgatan 40, Stockholm.
Kommunikationer: Buss 2 mot Sofia, till ändhållplatsen. Hållplatsen ligger alldeles utanför Solidaritetshuset.

Ingen föranmälan till mötet behövs.

Mer information om det extrainsatta årsmötet hittar du här

Välkomna!


Filmvisningskväll om Peru, Bolivia och Nicaragua på Solidaritetshuset

IMG_3523

När: Lördag 4 mars, kl 16.00-19.30
Var: Solidaritetshuset, Tegelviksgatan 40, Stockholm. Närmsta hållplats: Barnängen
Vad: Vad kan vara bättre än att spendera en ruggig lördagseftermiddag med filmmys och utökande av dina kunskaper om Latinamerika? Lördagen den 4 mars bjuder de hemkomna praktikanterna från Bolivia, Nicaragua och Peru in till filmvisningskväll på Solidaritetshuset i Stockholm.

Under kvällen kommer det att visas filmer om:
– Klimatförändringar i Peru
– Könsstereotyper i Bolivia
– Arbetet mot barnsexhandel i Nicaragua

Fritt inträde
Hemmagjorda empanadas och dryck kommer att finnas till försäljning, och självklart även popcorn för att filmkvällen ska bli fulländad!

Vägbeskrivning
Från Slussen eller Medborgarplatsen – Buss 2 mot Sofia, gå av vid hållplats ”Barnängen”
Från Skanstull – Buss 57 mot Sofia, gå av vid hållplats ”Barnängen”

Övrig information
Kvällens hållpunkter:
16.00 – Vi hälsar välkomna och presenterar Svalorna Latinamerika.
16.30 – Peru: Salvemos el Coropuna! – en kamp för vatten
17.30 – Bolivia: Supermacho
18.30 – Nicaragua: arbetet mot barnsexhandeln

I samband med varje filmvisning ger praktikanterna en kort presentation av sitt arbete och programmen i respektive land, då finns det även tid att ställa frågor.

Mellan varje film är det en 15 minuters paus för att köpa lite fler empanadas, gå tipspromenad, prata med medlemmar i Svalorna Latinamerikas Lokalförening, signa upp för ett medlemskap och/eller titta runt i Världsbiblioteket på Solidaritetshuset.

Kvällen fungerar som ett öppet hus och det finns därför möjlighet att komma senare eller gå tidigare om en vill. Men vi ber er då att försöka anpassa er till tidsschemat för att undvika störningsmoment under filmvisningarna.

VARMT VÄLKOMNA!

Till eventet på Facebook


Filmmåndag: Kunskapsspridarna, Malmö, 24 april

24aprilfacebookevent(2)
När: Måndagen den 24 april, kl 18-19.30
Var: Malmö Stadsbibliotek, Gullbergsrummet på plan 4 i Slottet.
Vad: Vill du veta mer om hur förebyggande arbete mot barnsexhandel kan se ut? Är du nyfiken på Nicaragua och utlandspraktik? Brinner du för barn och ungas rättigheter? Då är du och alla du känner hjärtligt välkomna till Svalorna Latinamerikas filmkväll på Slottet på Malmö Stadsbibliotek!

Caroline Jonsson, som gjorde praktik för Svalorna Latinamerika i Nicaragua under hösten 2016, kommer att berätta om hur Svalorna Latinamerika och de lokala samarbetsorganisationerna i Nicaragua arbetar för att förebygga barnsexhandel, hur det var att göra utlandspraktik och varför den här typen av utvecklingssamarbeten är viktiga. Därefter visas hennes kortfilm “Kunskapsspridarna”, som handlar om hur barnen och ungdomarna i programmet aktivt deltar och engagerar sig i det förebyggande arbetet och om hur de sprider sina kunskaper vidare.

Fritt inträde!

Klicka här för eventet på Facebook

Vägbeskrivning

Gullbergrummet ligger på plan 4 i Slottet (Malmö Stadsbibliotek) på Kung Oscars väg 11. Buss 1, 4 och 141 stannar precis utanför vid hållplatsen Malmö Stadsbibliotek

Trailer för filmen ”Kunskapsspridarna” som kommer att visas under kvällen: