Om Godhandling

Barnen och ungdomarna i Svalorna LA:s samarbetsorganisation Asociación Mary Barredas målgrupp dansar under en manifestation

Via Godhandling.se stödjer du ideella organisationer när du handlar på nätet, helt utan extra kostnad. Det finns hundratals välkända nätbutiker att välja mellan och bara organisationer med godkända 90-konton är med.

Bakom Godhandling.se står eventbyrån Zappa Event. Deras fokus ligger på att arbeta med företag i samarbeten med välgörenhet och föreningsliv för att ta ett socialt ansvar.

Så här handlar du på GodHandling

Steg 1

Sök efter din butik. Här finns idag över ett hundratal välkända butiker. Om du är osäker på vilken butik du vill handla från finns även möjligheten att ange en kategori som är kopplade till butikerna. Exempel: Skriver du ”Kläder” eller ”Resor” kommer samtliga butiker upp som har dessa i sitt utbud.

Steg 2

När din butik är vald söker du efter den organisation du vill stödja. Godhandling stödjer välgörenhetsorganisationer i Sverige som innehar ett 90-konto. Det är ett särskilt insamlingskonto som godkänns av Svensk Insamlingskontroll, SFI för att du ska känna dig trygg att det du skänker används rätt. Organisationen som innehar ett 90-konto har ett ständigt krav på att vara seriös, och minst 75% av alla insamlade medel ska gå till välgörenhet.

Steg 3

Nu vet vi vilken butik du vill besöka samt vilken välgörenhetsorganisation du vill stödja. En knapp med ”Gå till butiken” tänds upp och du slussas vidare till din butik, som inom 48 timmar skänker en del av summan till din välgörenhetsorganisation. Exakt hur mycket som skänks visas tydlig vid varje butik. Du får sen hem dina varor som vanligt, fast med en bättre känsla i magen. Utan att betala något extra!

Läs mer på Godhandling.se